Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van Meditours Reizen b.v

Wanneer u een reservering maakt, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Meditours Reizen b.v.nl (handelsnaam van Meditours Reizen b.v).

1. Reserveringsopdracht

1.1 Meditours Reizen b.v kan een reservering voor u maken en verleent deze dienst in uw opdracht. Zij brengt dan een overeenkomst tot stand tussen u en de door u gekozen dienstverlener. Meditours Reizen b.v is geen partij bij de uiteindelijke overeenkomst. Zo kan Meditours Reizen b.v bijvoorbeeld reserveringen maken voor losse vliegtickets, autohuur en hotelkamers.

1.2 Na het definitief maken van de bestelling kunt u geen gebruik meer maken van het wettelijke herroeping recht, daar deze is uitgesloten voor diensten betreffende logies en vervoer. Dit houdt in dat u de overeenkomst niet meer kosteloos kunt ontbinden.

1.3 Meditours Reizen b.v is niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de gereserveerde diensten. Hierop zijn meestal de leveringsvoorwaarden van de betrokken dienstverlener, bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij, hotel of huurauto, van toepassing. Deze voorwaarden kunt u rechtstreeks bij de dienstverlener verkrijgen.

1.4 U bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de informatie die nodig is om een correcte reservering tot stand te brengen en uit te voeren. Dit betreft bijvoorbeeld het verstrekken van de juiste passagiersnamen, e-mail adres, telefoonnummer en dergelijke.

1.5 U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u bij het op reis gaan in het bezit bent van de juiste en geldige reisdocumenten (paspoort, visa, inentingsbewijzen). Houdt u er rekening mee dat een visum ook nodig kan zijn voor het land waar u een tussenlanding of overstap maakt. Voor meer informatie over visa kunt u kijken op www.visumdienst.nl. Voor meer informatie over reizen naar de Verenigde Staten kunt u kijken op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

1.6 U kunt er niet vanuit gaan dat personen onder de 16 jaar alleen mogen reizen. U bent zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van de juiste informatie.

1.7 De persoon die de reservering maakt dient 18 jaar of ouder te zijn. Verschillende prijzen zijn mogelijk van toepassing voor kinderen (2 tot 12 jaar) en baby's (0 tot 2 jaar) op het tijdstip van de heenreis (indien de baby tijdens reis 2 jaar wordt kunnen afwijkende tarieven gelden, bel hierover onze helpdesk). Door een reservering via Meditours Reizen b.v te maken, bent u op de hoogte van de van toepassing zijnde voorwaarden en gaat u met deze voorwaarden akkoord.

2. Betaling

2.1 U kunt bij Meditours Reizen b.v direct betalen via iDEAL of creditcard (Master, Visa of American Express). In dit geval ontvangt Meditours Reizen b.v het bedrag ook direct. Ter preventie van creditcardfraude dient u het correspondentie adres op te geven van de bij de bank bekende adresgegevens van de creditcard houder.

3. Levering
3.1
Nadat u een reservering gemaakt heeft en het volledige bedrag betaald is, zal Meditours Reizen b.v tot levering van uw vliegtickets overgaan. Uw ticket betreft een elektronisch ticket, welke Meditours Reizen b.v per e-mail zal versturen naar het door u opgegeven e-mail adres uiterlijk twee werkdagen na betaling.

4. Annuleren / Wijzigen

4.1 Eventuele annuleringen van, of wijzigingen in, de verstrekte opdracht(en) kunnen alleen op werkdagen tussen 09.00 en 17.00uur en alleen op verzoek van de opdrachtgever plaatsvinden per telefoon of e-mail. Indien op verzoek van u een annulering plaatsvindt van, of wijzigingen worden aangebracht in gemaakte reserveringen zullen de daaraan verbonden kosten in rekening worden gebracht. Dat zijn naast de door de dienstverlener in rekening gebrachte annulering- of wijzigingskosten, ook de kosten die Meditours Reizen b.v moet maken om de annulering of wijziging tot stand te brengen. U kunt voor het afsluiten van de boeking de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, hotel en/of autohuur inzien, welke bij het gekozen tarief van toepassing zijn.

5. Vliegtickets en uw reis
5.1
Van een retourticket kunt u niet alleen de terugreis gebruiken: Als u geen gebruik maakt van de heenreis, dan wordt automatisch uw terugreis geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij.

U kunt ook nooit halverwege instappen bij de luchthaven waar u een overstap maakt, de vlucht zal dan al geannuleerd zijn en u de kosten worden niet vergoed.

5.2 Een luchtvaartmaatschappij heeft een vervoerplicht om passagiers met geldige tickets en reisdocumenten te vervoeren van en naar bestemmingen zoals de u de boeking heeft gereserveerd. De luchtvaartmaatschappij is niet verplicht tot het leveren van maaltijden tijdens, voor of na de vlucht. Het is afhankelijk van uw bestemming en de luchtmaatschappij waar u mee vliegt, of maaltijden en drankjes wel of niet aangeboden worden op de vlucht en of deze gratis zijn of tegen een vergoeding. Dit is voor uw eigen rekening.


6. Controleer uw actuele reisschema voor vertrek
6.1
Het kan voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij een wijziging aanbrengt in uw reisschema. De luchtvaartmaatschappij is hiertoe gerechtigd om dit op ieder moment te doen. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website van de luchtvaartmaatschappij, de luchthaven van vertrek of op de website www.checkmytrip.com. Vul op deze website de achternaam (zonder spaties) in van hoofdreiziger en uw reserveringscode. Deze site werkt niet voor de lowcost maatschappijen, bij de lowcostmaatschappijen dient u de website van de lowcostmaatschappij te raadplegen of de website van de luchthaven van vertrek.

6.2 Wanneer er een schemawijziging voordoet op de dag van vertrek dient u er rekening mee te houden dat wanneer de vlucht later vertrekt de originele inchecktijd van de oorspronkelijke vlucht gehandhaafd blijft. U kunt te allen tijde kijken op de website van de desbetreffende luchthaven voor actuele vertrekinformatie.

7. Lowcostmaatschappijen

7.1 U dient er rekening mee te houden dat de meeste lowcostmaatschappijen extra kosten rekenen voor het meenemen van bagage. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website van de lowcostmaatschappij.

7.2 De meeste lowcostmaatschappijen geven geen restitutie wanneer u uw ticket annuleert. Wel is het mogelijk om tegen kosten en een eventueel tariefverschil het ticket te wijzigen.

7.3 Bij de meeste lowcostmaatschappijen dient u vooraf thuis in te checken. Dit is kosteloos. Wanneer u dit niet doet betaalt u hiervoor op de luchthaven per persoon per enkele reis. U ontvangt na uw boekingsbevestiging een e-mail met alle gegevens en de incheckprocedure. Voor meer informatie kijkt u op de website van de lowcostmaatschappij.

8. Vertrekbelasting
8.1
Sommige luchthavens en luchtvaartmaatschappijen kennen lokale vertrekbelastingen, met name in het Verre Oosten, Midden- en Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen lowcostmaatschappijen of lijndienstmaatschappijen. Deze vertrekbelastingen worden niet door Meditours Reizen b.v geheven, maar apart op de vertrekluchthavens in opdracht van de lokale overheden. Voor meer informatie kijkt u op de website van de luchthavens of van de lokale overheid.

9. Aansprakelijkheid
9.1
Onverminderd het hiervoor bepaalde aanvaardt Meditours Reizen b.v geen aansprakelijkheid voor handelingen en/of nalatigheden van de betrokken dienstverlener(s), noch voor de juistheid van de door deze dienstverleners(s) verstrekte informatie.


9.2 Meditours Reizen b.v is niet verantwoordelijk voor eventuele toezeggingen van personeel en/of derden, waarbij op kenbare wijze wordt afgeweken van de in deze voorwaarden of in de voorwaarden van de verantwoordelijke dienstverlener vermelde condities, tenzij zulke toezeggingen nadien schriftelijk worden bevestigd door de directie van Meditours Reizen b.v.

10. Geschillen
10.1
Klachten over een door Meditours Reizen b.v gemaakte reservering kunnen tot uiterlijk één maand na afloop van de gereserveerde dienst of, als de reis geen doorgang heeft gevonden, tot één maand na de oorspronkelijke vertrekdatum genoemd in de reisbescheiden, bij de Meditours Reizen b.v klantenservice worden ingediend. U krijgt binnen twee weken antwoord op uw e-mail. Wilt u een klacht indienen i.v.m. de dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij, dan verzoekt Meditours Reizen b.v u om rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.