Koningssteden

8-daagse rondreis: vertrek elke zaterdag vanuit Casablanca met meertalige gids

alt

Deze boeiende rondreis zal u leiden langs de 4 beroemde koningssteden: Rabat, Meknes, Fes en Marrakech. Onderweg kunt u genieten van de fraaie natuur en de mooiste streken.

Fes was de eerste koningsstad van Marokko. Rond het jaar 800 liet Moulay Idriss II hier een machtige residentie bouwen. Beroemd is de dieppaarse stadspoort Bab Boujelloud, welke toegang geeft tot de Medina, een wirwar van kleine straatjes waar talloze ambachten worden beoefend. De sultan van de Almoraviden, Youssef Ben Tachfin, stichtte Marrakech in 1062 . De dieprode stadsmuren, de graven van de Saadier dynastie en het Paleis van Glaoui zijn slechts enkele bezienswaardigheden. Marrakech wordt De Parel van het Zuiden genoemd. Befaamd is ook het sfeervolle Djemaa El Fnaplein met zijn fantastische vertoning van muzikanten, vuurvreters en slangenbezweerders dansers enverhalenvertellers…. Meknes is de stad die onder de heerschap van de Marokkaanse zonnekoning Moulay Ismaël tot bloei is gekomen. Het Versailles van Marokko wordt Meknes ook wel genoemd vanwege de talloze paleizen en prachtige tuinen. Rabat, de hoofdstad van Marokko is zeer ruim van opzet en telt talloze fraaie parken, een oude medina, de kasbah van Oudaya en de beroemde Tour Hassan. Kortom, een rondreis waarbij de natuur en de cultuur in de prachtige steden elkaar in grote mate afwisselen.

Dag 1: Zaterdag- Aankomst in Casablanca-Airport Mohammed V
Aankomst op de luchthaven van Casablanca. Na de douaneformaliteiten transfer naar uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Zondag- Casablanca / Rabat (95km)
Na het ontbijt maakt u kennis met de economische hoofdstad van Marokko, Casablanca. Tijdens de tour bezoekt u onder meer de Medina, de Habous wijk, het Koning Mohammed V plein, het koninklijk paleis, de residentiele wijk van Anfa en de schitterende Moskee Hassan II. Lunch in een visrestaurant aan de kust. Na de lunch vertrekt U naar Rabat, de witte koningsstad en tevens de hoofdstad van Marokko. U bezoekt o.a. de het koninklijk paleis Mechouar, de Oudaya Kasbah, de Tour Hassan en het beroemde mausoleum Mohammed V.
Diner en overnachting in Rabat.

Dag 3: Maandag- Rabat / Meknes / Fes (220km) 
Na het ontbijt reist u naar Meknes en bezoekt u de hoofdstad der Ismaëlieten die beroemd is vanwege haar 40 km lange stadsmuren, de mooie monumentale poorten zoals de Bab Mansour, de Koninklijke stallen en de Mellah (de Joodse wijk). Na de lunch vervolgt u uw reis naar Fes via Moulay Idriss en de ruïnes van de vroegere Romeinse nederzetting Volubilis. Diner en overnachting in Fes. 

Dag 4: Dinsdag- Fes
altU brengt de hele dag door in Fes, de oudste koningsstad. Fes is tevens ook het religieus centrum van Marokko met de (koranscholen) Medersas Bou Anania en Attarine,en de Al Qaraouiyyin moskee. Verder bezoekt u de middeleeuwse medina,, het beroemde Moulay Driss II mausoleum en de bekende Nejjarine fontein. Lunch in een traditioneel restaurant in de medina. Na de lunch bezoekt u Fes El Jedid.
 S’avonds bestaat de mogelijkheid de prachtige “sound and light” show te bezoeken.Diner en overnachting in Fes

Dag 5: Woensdag- Fes /Beni-Mellal/Marrakech (485km)
Voor dag en dauw begint u aan de lange maar fascinerende tocht via de Midden Atlas naar Marrakech. U reist langs de Immouzzer van Kandar en Ifrane. In Beni Mellal, een plaatsje dat bekend staat om zijn agricultuur vindt er een korte stop voor de lunch plaats. Diner en overnachting in Marrakech. 

Dag 6: Donderdag- Marrakechalt
 Na het ontbijt bezoekt u historisch Marrakech: De Menara tuinen, de graftomben van de Saadier Dynastie, het Bahia paleis, de Koutoubia en het museum Dar Si Said. Lunch in het hotel, In de namiddag bezoek aan het beroemde plein Djemaa El Fnaa. U bezoekt het museum Dar Si Saïd, de vijver en de tuin van de Menara, het Bahia paleis, de Koutoubia en de graven van de Saadis. In de namiddag bezoekt u de souks (overdekte markten) en het wereldberoemde plein Djemaa El Fna waar u door de slangenbezweerders en acrobaten het gevoel krijgt dat u duizenden jaren terug reist in de tijd. U dineert in een traditioneel Marokkaans restaurant(allen met volpension). Overnachting in Marrakech. 

Dag 7: Vrijdag-Marrakech / Casablanca (250 km)
U heeft een vrije ochtend die u kunt besteden om te rusten bij het zwembad of om wat meer van Marrakech te zien. Na de lunch vertrekt u naar Casablanca. Diner en overnachting in Casablanca.

Dag 8 Vertrek vanuit Casablanca terug naar Amsterdam
Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan uw verblijf in dit prachtige land. Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam.

Op basis van halfpension (maaltijden in uw hotel) of volpension (eveneens maaltijden in lokale restaurants)

Nov 7 -14 - 21 -28    
Dec 5 -12   19 -26
Jan 2 -9 -16- 23 -30    
Feb 6 - 13 20 -27  
Mar     6 -13-20-27
Prijs in € p.p Laagseizoen Midenseizoen hoogseizoen
3/4* hotels 374 386 399
toeslag 1 p.k 105 105 105
4/5 * Hotels 475 507 539
toeslag 1 p.k 155 163 171
5* Hotels 638 666 692
toeslag 1 p.k 252 265 278
  •  Bij de prij is inbegrepen :
    Vervoer met een touringcar
    Meertalige reisleiding
    entreegelden voor  aangegevene monumnenten in het programma
    Fooien voor restaurants en lokale belastingen

vluchten v.a. € 150 hier