Mystic van de Atlas

Aantal personen 4 - 15 Aantal dagen variabel
Duur per dag het aantal uur lopen per dag is gemiddeld 4 - 5 uur. In overleg is de duur te veranderen.
Route Afhankelijk van het weer / seizoen. Per dag wordt de route en het aantal uur lopen door de gids vastgesteld.

Slaapplaats Atlastochten hotels, auberges, campings en bij bewoners thuis. Woestijntochten hotels, campings en (nomaden)tenten.maaltijden (inclusief) Ontbijt brood, jam, kaas, thee, melk, koffie, fruit etc. Lunch salade, groente, vis, fruit. Diner wisselend van tajine, brochettes en couscous.
Transfers van luchthaven naar hotel en visa versa. Van hotel naar startpunt trektocht en visa versa.
Begeleiding tot 10 deelnemers: een gids, een kok, muilezels (1 per 2/3 personen) met muilezeldrijvers. Voor de woestijntochten gaan er i.p.v. ezels dromedarissen mee. Voor een groep met meer dan 10 deelnemers gaat er een extra gids mee.
Meenemen slaapzak, goede waterdichte schoenen, EHBO spullen en waterzuiveringsmiddel. Noodgevallen in geval van ziekte of ongeval wordt telefonisch contact opgenomen met een chauffeur met landrover. Deze zal de persoon vervoeren naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis / dokter.

Mystiek van de Atlas

mei t/m september

De tocht door het gebergte M’Goun is gevarieerd. De transfer brengt u naar Amejgag (nabij de plaatsen Kelaat M’Gouna en Boulmane de Dades) waar de tocht begint. Rotsige bergpassen worden afgewisseld met uitgestrekte valleien. U loopt door een landschap met veel agricultuur. We komen langs vele berberdorpjes, lopen door valleien en langs en door een rivier omgeven door de bergen. Er zijn bronnen met helder water en een enkele kasbah. We bereiken ongeveer een hoogte van 2900 meter bij Tizi N’Aït Hammed. Andere plaatsjes waar we langskomen zijn Amesker, Tizi n Ait Imi en Agouti.

Dag 1 Aankomst op vliegveld Ouarzazate en transfer naar het hotel.
Dag 2 Na het ontbijt vertrekt u voor een transfer naar het M’Goun of Saghro gebergte. Dit is afhankelijk van het seizoen. De tocht gaat door de rozenvallei, langs dorpen en kasbah’s, onderweg kan gestopt worden om enkele ervan te bekijken. We lunchen onderweg en zijn in de middag op de plaats van bestemming. Hier maken we kennis met de gidsen en koks die ons de komende dagen gaan vergezellen.
Dag 3 t/m 6 We maken ons klaar voor de wandeltocht en de bagage wordt op de ezels geladen. De komende 4 dagen brengen we wandelend door, ongeveer 4- 5 uur per dag. De uitzichten en omgeving zullen voortdurend veranderen en u kunt genieten van de natuur in al zijn nuances. Er wordt geslapen op campings, in auberges en bij bewoners thuis. Alle maaltijden worden verzorgd.
Dag 7 De tocht is beëindigd en u wordt teruggebracht naar Ouarzazate, waar het mogelijk is om nog wat souvenirs te kopen, te zwemmen in het zwembad van het hotel, op een terrasje te zitten of rond te lopen in dit stadje.
Dag 8 Transfer naar de luchthaven voor het vertrek naar Nederland.