Ontdekking van Marokko

11 daagse rondreis

Tijdens deze reis zult u op aangename wijze kennismaken met natuurlijke alsmede de culturele hoogtepunten van Marokko. Deze fascinerende reis leidt u door de woeste kloven van het Midden Atlasgebergte, langs indrukwekkende oases en door de onmetelijke eenzaamheid van de woestijn.

Dit is in schril contrast tot de levendige bazaars in Fes en Marrakech en het bruisende zakencentrum van Casablanca. U komt onder de indruk van het Romeinse culturele erfgoed maar ook van wat bijvoorbeeld de Alaouïten ons hebben nagelaten. Prachtige moskeeën passeren de revue, maar ook medersas (koranscholen), paleizen en kasbahs. Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele hotels en kunt u genieten van de befaamde Marokkaanse keuken. Kortom, een reis die u niet snel vergeet!

Dag 1: Zaterdag- Aankomst op de luchthaven van Casablanca
Na alle formaliteiten transfer naar het hotel in Casablanca voor diner en overnachting.

Dag 2: Zondag- Casablanca / Rabat (95 km)
Na het ontbijt maakt u kennis met de economische hoofdstad van Marokko, Casablanca. Tijdens de tour bezoekt u onder meer de Medina, het plein Koning Mohammed V, de oude Habous , de residentiele wijk Anfa en de schitterende Corniche van Ain Diab. Lunch in een visrestaurant aan de kust.Na de lunch vertrekt u naar Rabat, de witte koningsstad en tevens de hoofdstad van Marokko. U bezoekt o.a. de Mechaouar (het koninklijk paleis), de Oudaya Kasbah, het beroemde mausoleum Mohammed V en de Tour Hassan.Diner en overnachting in het hotel te Rabat.

Dag 3: Maandag- Rabat / Fez (220 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Meknes met haar 40 km lange stadswallen en monumentale poorten. De grootste en mooiste poort is ongetwijfeld de beroemde Bab el Mansour-poort. U brengt ook een bezoek aan de koninklijke stallen van Moulay Ismaël, de oude medina en de Mellah (de Joodse wijk). Na de lunch wordt de reis vervolgd naar Fes via de heilige stad Moulay Idriss, waar de verspreider van de Islam in Marokko begraven ligt, en Volubilis met zijn prachtige ruines uit de Romeinse tijd. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4: Dinsdag-   Fes
Na het ontbijt  begint de bezichtiging van Fes, de oudste stad der koningssteden, gesticht in de 8e eeuw door Moulay Idriss II en tevens het religieus centrum van Marokko. U bezoekt de indrukwekkende medina met de oude medersas (koranscholen) Attarine en Bou Anania , de Nejjarine fontein, het mausoleum van Moulay Idriss II en de Al Qaraouiyyin moskee. Typisch Marokkaanse lunch in een traditioneel restaurant in de medina.In de namiddag bezoekt u Fes el Jedid, waarna u weer terugreist naar Meknes voor diner en overnachting.

Dag 5: Woensdag- Fes / Midelt / Erfoud (450 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Erfoud dwars door de ceder- en eikenbossen van het Midden Atlasgebied. U passeert de charmante wintersportplaats Ifrane, en Azrou bekend om zijn belangrijke centrum voor handarbeid. De lunch vindt plaats in Midelt, het vroegere rustpunt voor karavanen. Midelt ligt aan de voet van de Hoge Atlas en is nu het centrum voor de lokale tapijthandel. U vervolgt de reis naar Erfoud via Errachidia en de Ziz Vallei, bekend om haar prachtige dadelpalmen. Diner en overnachting in Erfoud.

Dag 6: Donderdag- Erfoud / Rissani / Tineghir / Ouarzazate (390 km)
Vroeg in de ochtend wordt u in de gelegenheid gesteld om per jeep een uitstapje naar Merzouga te maken (dit uitstapje is niet inbegrepen). U geniet daar van een onvergetelijke en spectaculaire zonsopgang boven de woestijnduinen. Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar de heilige stad Rissani waar Moulay Ali Cherif, de stichter van de Alaouïten dynastie begraven ligt. U bezoekt de 17e eeuwse Kasbah en de Ksar Abbar ruïnes. Vervolgens reist u door naar Tineghir via de Tinjdad weg en de indrukwekkende 250m hoge Todgha kloven. Lunch in een restaurant gevestigd aan de voet van  de kloof.Na de lunch bezoekt u de Dades ravijnen en vervolgt u de reis naar Ouarzazate via de weg van duizend kasbahs, de Dadesvallei beroemd om zijn rozen en het jaarlijkse Rozenfestival in El Kelaa des M’Gouna. Ook bezoekt u de kasbah van Taourirt en gaat verder voor diner en overnachting in Ouarzazate.

Dag 7: Vrijdag- Ouarzazate / Ait Benhaddou / Marrakech (230 km)
In de ochtend bezoekt u de kasbah van Touarirt Tiffeltout en Ait Benhaddou, de meest spectaculaire vesting van Zuid-Marokko, die vaak gebruikt wordt voor filmproducties, zoals Lawrence of Arabia en The Jewel of the Nile.
Lunch op het terras tegenover de Kasbah. Na de lunch vertrekt u naar Marrakech via Tichka pas, waar u kennis maakt met het prachtige landschap in het hart van de Atlas. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 8: Zaterdag-  Marrakech
De hele dag brengt u door in Marrakech, De Parel van het Zuiden, gesticht in de 11e eeuw door de Almoraviden. U ontdekt de Menara tuinen, de graven van de Saadian, het Bahia paleis, de Koutoubia en het museum Dar Si Saïd. Lunch in het hotel. In de namiddag brengt u een bezoek aan de souks met diens ambachtsbuurten, een kleurige en krioelende wirwar van straatjes vol winkeltjes en het beroemde Djemaa El Fna plein. Diner met fantasia(allen met vol pension). Overnachting in het hotel.

Dag 9: Zondag- Marrakech / Essaouira (160 km)
Tot 11:00 uur heeft u de tijd om zelf Marrakech te verkennen. Daarna vertrekt u naar Essaouira, een schilderachtig vissersplaatsje, vol herinneringen aan Spanje, Portugal en Engeland die allen in het verleden de controle over de kuststreek probeerden te verkrijgen. U luncht in een lokaal visrestaurant, waarna u deze vissersstad verder leert kennen. Essaouira is bekend om zijn speciale bewerking van thujahout. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 10: Maandag- Essaouira / Safi / El Jadida /  Casabl. (270 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Safi, de stad van de pottenbakkers. Deze stad was vroeger in handen van de Portugezen. U vervolgt uw reis naar Oualidia, een klein badplaatsje bekend om de zeevruchtenkwekerij. U luncht in een lokaal visrestaurant met uitzicht over de prachtige baai. De reis wordt vervolgd langs de kustlijn tot El Jadida, waar een bezoek aan de 16e eeuwse Portugese citadel op het programma staat. De reis wordt hervat naar Casablanca. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 11: Dinsdag- Casablanca / Amsterdam
Na ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.