Tocht van de Karavaan

oktober t/m begin april
Voor de trektocht door het Saghro-gebergte wordt u via een transfer gebracht naar het plaatsje Tagdilt. Hier begint de tocht die onder andere langs Tizi ’n Tazazaert en Tizilit gaat. Het gebergte Saghro is een vulkanisch gebied.
Hier kunt u genieten van de stilte, de zwartachtige rotspartijen, de tuinen en oases. U kunt er fossielen vinden en de sfeer van de woestijn proeven. Er zijn niet veel dorpjes maar u zult er rondtrekkende nomaden tegenkomen. Lopend over bergpassen wordt ongeveer een hoogte van 2700 meter bereikt. 


Dag 1 Aankomst op vliegveld Ouarzazate en transfer naar het hotel.
Dag 2  Na het ontbijt vertrekt u voor een transfer naar M’Hamid, het laatste dorpje voor de woestijn. De tocht gaat door de laatste bergketens van de Hoge Atlas en u zult kunnen genieten van mooie uitzichten. Na het plaatsje Agdz verandert de omgeving, we gaan door de Draa vallei waar zich grote plantages met palmbomen bevinden. We komen door vele kleine lemen dorpjes en zien daarna de eerste tekenen van de woestijn. De lunch wordt gehouden in Zagora. Aangekomen in een mooie rustige omgeving van de oase van M’Hamid, waar u zult overnachten in een nomadentent
Dag 3 t/m 6  We maken ons klaar voor de wandeltocht door de woestijn. De drome-darissen worden opgezadeld met bagage en bivakspullen. Er wordt kennisgemaakt met de gidsen en kamelenjongens die de komende dagen zullen koken, de weg wijzen en een stuk van het leven in de woestijn laten zien. Onderweg kan het pad gekruist worden door een kudde dromedarissen, of komen we langs een oase of een nomadengezin die er verblijft. U zult het verschil merken tussen een zand- en een stenenwoestijn. De hoge duinen van Chegaga (ongeveer 300 m) zijn de moeite waard om te beklimmen en op de top is de gehele omgeving te overzien. Met zonsop- en ondergang kunt u de kleuren van het zand zien veranderen. Er wordt ongeveer 4-5 uur per dag gewandeld, we slapen in (nomaden)tenten en het eten wordt klaargemaakt.
Dag 7 De tocht is beëindigd en wordt u met een jeep naar Ouarzazate gebracht. De tocht gaat over een gedeelte over de bodem van het drooggevallen meer Iriki, dan door de stenenwoestijn naar Foum Zguid. Hier gaan we over een normale weg via Taznaght naar Ouarzazate.
Dag 8 Transfer naar de luchthaven voor het vertrek naar Nederland.