marokko steden informatie

Agadir

{highslide type="img" align"left" url="http://meditours.nl/jomres/images/stories/marokko/0085.jpg" width=200 captionText='Agadir' }{/highslide} Agadir kent 300 dagen per jaar zonneschijn, `s winters is de temperatuur overdag rond 18 graden, `s zomers ligt de temperatuur meestal boven de 30 graden.
Agadir is gunstig gelegen tegen de laatste uitlopers van de Hoge Atlas en is na de zware aardbeving van 1969 weer geheel opgebouwd.
De moderne stad met haar haven en bijna 10 km fijn zandstrand ligt beschut aan een grote baai. De stad is gezegend met een aangenaam klimaat.
De stad is bij uitstek geschikt om te overwinteren. Er is een levendig centrum met mooie winkels en gezellige uitgaansgelegenheden. De stad heeft vele faciliteiten te bieden op (water)sportgebied, bijvoorbeeld voor golf, tennis of paardrijden.
Agadir is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor talloze boeiende excursies, bijvoorbeeld naar het prachtige Marrakech, Taroudant, het zilverdorpje Tiznit en het schilderachtige Tafout met haar typische arganiabomen waarin zwarte geiten klimmen vanwege de heerlijke vruchten.

 

Boek hier uw vliegreis