marokko steden informatie

Nador

 Nador telt ongeveer 160.000 inwoners en is een moderne universiteits- en industriestad. Met brede boulevards, winkels, een verscheidenheid aan koffiehuizen, restaurants en hotels, banken en woonblokken heeft Nador, mischien onverwacht, de allure van een grote stad. Inderdaad beschikt Nador over een behoorlijke welvaart. 
Nadors economische groei is te danken aan zowel de traditionele industrieën, zoals metallurgie (de metaalverwerkende industrie maakt gebruik van ijzererts uit de rif en antraciet uit Jereda), als de nieuwere, namelijk textiel, chemie en elektriciteit.
De golven van emigratie die invloed hebben gehad op de hele oostelijke rif, hebben ook flink bijdrage aan Nadors ontwikkeling.
Terwijl immigranten hier stevig investeerden en consumeerden, heeft het geld dat werd opgestuurd door emigranten overzee de economie van de stad behoorlijk opgepompt.
Nadors ligging 13km van de Spaanse enclave Mellila draagt ook bij aan de welvaart. Nador, is de belangrijkste vissershaven aan de Middellandse-Zeekust en heeft ook moderne marinewerven.

Boek hier uw Vliegreis